petak, 25. travnja 2014.

Osnovni savjet za njegu kože

njega kože, piling, higijena, zdrava koža, čišćenje kože
Osnovni savjet za njegu kože
Postoji mnogo savjeta za njegu kože, ali mi ih jednostavno ne provodimo u praksi. Dobra higijena je prvi korak do zdrave kože. Neugodne bakterije se mogu razviti na koži i izazvati upalu (često u obliku prištića). Čišćenje i piling su tri četvrtine ukupnog posla kako bi koža ostala lijepa.
Završni dio je inteligentna zaštita. Zamislite na vašu kožu kao barijeru između vas i okoline. Dakle ima smisla da se brinete o vašoj koži: zaštititi se može sa dosljednim režimom brige. Enzimi koji se nalaze u stanicama vaše kože osiguravaju zaštitu. Važno je da koža ima dobar balans hidratacije kako bi se enzimima omogućilo da rade svoj posao.

petak, 18. travnja 2014.

Hrana koja potiče zdrav izgled kože

Hrana koja potiče zdrav izgled kože
Hrana za zdravu kožu
Jeste li znali li da zdrave prehrane može dovesti do zdravijeg izgleda kože? Stanje vaše kože zapravo odražava ono što ste stavili u sebe, što ste zdraviji u unutrašnjosti to se više vidi na koži.

Riba

Riba je izvrstan izvor proteina koji vaše tijelo koristi za izgradnju kolagena i elastina. Također sadrži omega 3 masne kiseline koje promiču zdravlje kože smanjujući upale. Najviše omega 3 masnih kiselina nalazi se u lososu i pastrvi, ali sve ribe sadrže omegu 3, ciljajte nekoliko ribljih jela tjedno

„Dobri ugljikohidrati“

Pokušajte smanjiti rafinirane „bijele“ ugljikohidrate i šećere iz prehrane što je više moguće i zamijenite ih „dobrim ugljikohidratima“ (voće, povrće, grah, cjelovite žitarice). Kada odaberete zdrave ugljikohidrate konzumirati ćete namirnice s nižim glikemijskim indeksom, što će smanjiti ukupno opterećenje tijela ugljikohidratima.

Šareno voće i povrće

Mnogo obojenog voća i povrća dobiva veći dio svoje boje iz spojeva zvanih karotenoidi. Neki od njih se pretvaraju u vitamin A, koji je potreban kako bi se naše stanice kože razmnožavale – ovo je jako bitna uloga jer vaše tijelo odbacuje 30.000 do 40.000 stanica kože svaki dan. Mnogo voća i povrća sadrži vitamin C koji vaše tijelo treba kako bi proizvelo kolagen. Karatenoid i vitamin C djeluju i kao antioksidansi, pomažu u borbi protiv stvaranja slobodnih radikala

Sjemenke i orašasti plodovi

Orašasti plodovi poput badema i oraha i sjemenke poput lana i chia osiguravaju zdrave omega 3 masne kiseline. Neki orašasti plodovi (brazilski oraščići posebno) su izvrstan izvor selena, minerala koji djeluje kao antioksidans.

Dovoljno tekućine

Da bi se hranjive tvari dovele do stanica kože (i svih u tijelu) a otrov izbacio vaše stanice se pouzdaju u tekućinu. Voda je odlična kao i zeleni čaj koji uz to što osigurava tekućinu sadrži i antioksidanse. Ostanite dovoljno hidrirani. Kada se znojite, vaše tijelo se oslanja na tekućine kako bi se uklonile otpadnih tvari iz kože.

petak, 11. travnja 2014.

Akne

Akne su velika tema u njezi kože. Polovica stanovnika ima probleme u nekom trenutku života. Korijeni ovoga problema nisu dovoljno shvaćeni, tako da postoji mnogo načina na koji se liječe. Neki od poznatih uzroka akni su hormonska neravnoteža, hiperprodukcija serbuma, stres i bakterije.
Ako imate akne morate više brinuti za svoju kožu. Ako su vam akne ozbiljnije posavjetuje se sa dermatologom, kod povremenih prištića koristite proizvode namijenjene tretiranju akni. Budite oprezni kada tretirate akne, ne izlažite okolno područje kako ne biste još samo pogoršali stvari. Potražite proizvode protiv akni u ljekarni i uzimajte ih u skladu sa preporukama. Nemojte nikada dirati ili stiskati prištiće.
Ljudi često vjeruju kako je koža sa aknama suha ili masna. Većinom ljudi sa aknama imaju mješovitu kožu, područja suhe kože i područja masne kože na licu.

Ožiljci od akni

Detalje vezane uz brigu i oko rješavanja ožiljaka akni potražite kod dermatologa (to je prvo i najvažnije), uvijek je najbolje potražiti savjet kod stručnjaka koji vam može dati savjet jedan na jedan. Kada koristite kućne proizvode tražite one za koje se zna da smanjuju pojavu ožiljka. Neki od njih sadrže niacinamide (sastojak vitamina B3).

petak, 4. travnja 2014.

Starenje kože

Starenje kože
Starenje kože je akumulacija oštećenja nastala tokom vremena. Recimo da kupite starinski stol – u vrijeme kada je napravljen on je bio u savršenom stanju, ali pošto je bio zapušten počeli su ga gristi crvi, dakako iznutra. Ne možete odmah vidjeti oštećenja, onda jednog dana stol propada zbog nevidljivog oštećenja.

Ista priča se može primijeniti u stvarnom životu, kada je u pitanju briga za vašu kožu i provođenje vremena na suncu (sunce je najveći neprijatelj kože). Nećete vidjeti oštećenja odmah, ali s vremenom nevidljiva oštećenja postaju vidljiva.

Još neke pogreške na koje ljudi ne obraćaju dovoljno pozornosti su ekološki čimbenici i loše navike – to uključuje vjetar, dim cigareta, alkohol…

Ne možete spriječiti starenje kože, ali možete se boriti protiv nekih faktora koji oštećuju kožu – uzimanjem antioksidansa, vitamina B3, krema za sunčanje i blagim pilingom.

petak, 28. ožujka 2014.

Što treba vaše tijelo

Osnovna prehrana je ono što je vašem tijelu svakodnevno potrebno da bi ostalo zdravo. Važno je da svoj organizam opskrbite ispravnim količinama potrebnih nutrijenata kroz raznoliku prehranu koja obuhvaća sve skupine namirnica: voće, povrće, žitarice (naročito cjelovite), mliječne proizvode i namirnice bogate proteinima poput mesa, ribe ili mahunarki. No, danas živimo ubrzano i često postižemo za brzom hranom, a ponekad niti ne znamo odabrati zdravu hranu i stoga može biti teško dati organizmu ono što mu je potrebno.

Herbalifeov pristup temelji se na načelu „uravnotežene prehrane“. Određeni makronutrijenti, te vitamini i minerali potrebni su vašem tijelu svakoga dana kako bi moglo pravilno funkcionirati.

Kada je riječ o sastojcima naših proizvoda, ništa ne prepuštamo slučaju. Za naše proizvode koristimo samo sastojke vrhunske kvalitete od odobrenih dobavljača, tako da možete biti sigurni da dobivate najbolju kvalitetu.

petak, 21. ožujka 2014.

5 savjeta kako da prestanete preskakati doručak

Ukoliko redovno preskačete doručak, pokušajte provesti ova pet malih koraka da biste stekli zdravu naviku doručkovanja.

Počnite s malo laganih namirnica

Počnite usvajati naviku doručkovanja s malim porcijama lako probavljivih namirnica prepunih hranjivih tvari. Kušajte proteinski shake s voćem ili malo posnog svježeg kravljeg sira ili tvrdo kuhano jaje i malo voća.

Podijelite obrok u male međuobroke

Ne morate pojesti čitav obrok odjednom. Malo shakea popijte prije odlaska na posao, a ostatak nakon što stignete na posao. Ili najprije pojedite svježi sir ili jaje, a voće oko sat vremena kasnije.

Ustanite 15 minuta ranije

Ako obično jurite na posao, dodatnih 15 minuta ujutro može značiti mnogo. Ne samo da ćete imati vremena nešto brzo pripremiti, već ćete svom organizmu omogućiti da se probudi.

Jedite ono što vam se sviđa

Ne postoji pravilo prema kojem biste morali jesti određenu hranu za doručak. Nekoliko zalogaja ostataka piletine i malo pirjanog povrća može biti jednako dobro rješenje.

Nemojte se ograničiti samo na ‘kavu i muffin’

Mnogi ljudi misle da zapravo ne doručkuju ako usput kupe “samo kavu s mlijekom i pecivo”. No, ta naizgled nevina kava s mlijekom u kombinaciji s muffinom mogla bi u vaš organizam unijeti više od 700 kalorija i 6 čajnih žličica masti.

Herbalifeov zdravi* doručak

spravlja se brzo, ukusan je i prepun esencijalnih nutrijenata. Radi se o hranjivoj i praktičnoj alternativi kada ste u žurbi.
  1.  Shake je jednostavan, ukusan i lako se spravlja.
  2. Osvježite se s Instant biljnim čajem.
  3. Utažite žeđ s Biljnim koncentratom aloje vere.

* Ako u okviru prehrane s ograničenim energetskim unosom jedan dnevni obrok zamijenite nadomjesnim obrokom, lakše ćete održavati težinu nakon gubitka težine.

srijeda, 19. ožujka 2014.

Probava

Zdravi probavni sustav omogućuje gorivo koje trebate tako što rastavlja hranu na manje komponente koje tijelo može brže apsorbirati. Ali probava može također utjecati na vas na način koji možda niste uzeli u obzir. Na primjer, probava može napasti vaš imunitet, nivo energije, tjelesnu težinu te čak i kožu.
Da li ste znali da je kod odrasle osobe cijeli probavni trakt dug oko 9 metara, a proces probave može trajati između 24 i 72 sata? Usprkos tome zdrava probava počinje prije nego hrana dođe blizu vaših usta. To je zato što je prvi korak zdrave probave izbor zdrave hrane.

Postoji direktna veza između zdravlje probave i ukupnog wellnessa.