petak, 15. studenoga 2013.

5 razloga zašto međuobroci mogu biti korisni

  1. Potrebe svojeg organizma za hranjivim tvarima možete zadovoljiti i uvođenjem međuobroka u svakodnevnu prehranu. Uzimanjem voća i povrća između obroka možete ispuniti preporučenih pet i više porcija tih namirnica dnevno, a mliječni međuobroci mogu osigurati dodatne vrijedne proteine i kalcij.
  2. Jedete li češće, biti ćete umjereniji pri obrocima. Ako znate da ćete češće jesti, možete se naviknuti da se pri svakom obroku  zadovoljite s manje hrane, jer znate da ćete opet jesti za nekoliko sati.
  3. Zdravi međuobroci u kontroliranim količinama imaju važnu ulogu u vašoj prehrani jer zahvaljuju˛i njima više nećete posezati za nezdravim “poslasticama” s kojima možete nakupiti neželjene kilograme.
  4. Uzimanjem zdravih namirnica između obroka možete izbjeći napadaje gladi i osigurati si stalnu energiju za sve napore tijekom dana.
  5. Ljepota zdrave prehrane je u činjenici da voće, povrće i cjelovite žitarice sadrže mnogo vlakana, a relativno malo kalorija. To znači da svakih nekoliko sati možete nešto pojesti i tako imati i kvantitetu i kvalitetu – bez unošenja ogromnog broja kalorija.

Nema komentara:

Objavi komentar