petak, 14. ožujka 2014.

Ustanite i pokrenite se

Zašto je najbolje vježbati ujutro!


Sa znanstvenog gledišta logično je da naše tijelo najbolje funkcionira nakon dobrog odmora. A kako se većina ljudi najviše odmori i oporavi preko noći, jutro je vrijeme kada je tijelo u punoj snazi. Osim toga, možda ćete se moći bolje usredotočiti na vježbanje rano ujutro, prije nego se suočite s izazovima svakodnevnih obveza.

METABOLIRAJTE

Jutarnja tjelovježba može vam pomoći da tijekom dana potrošite više masti. Započnete li svoj dan tjelovježbom, potičete svoj metabolizam i prisiljavate tijelo da tijekom dana koristi energiju za regeneraciju. Vježbanjem možete poboljšati svoj metabolizam u mirovanju, a to može pomoći vašem tijelu u djelotvornijem trošenju kalorija

ODREDITE PRIORITETE

Svi mi imamo dobre namjere i često se može čuti kako mnogi od nas uvijek PLANIRAJU vježbati, no tijekom dana jednostavno im se nagomilaju obveze, pa im vježbanje nije prioritet pred stotinama drugih stvari koje moraju obaviti.

BUDITE POZITIVNI

Popravite si raspoloženje uz pomoć prirodne navale zdravih hormona. Vježbanjem se potiče oslobađanje endorfina – ‘hormona sreće’ – u vašem tijelu. Započnete li dan ranojutarnjom tjelovježbom, osjećat ćete se sretno i zadovoljno, a to će dobro utjecati i na vas i na ljude s kojima tijekom dana dolazite u kontakt.

POSTIGNITE

Uspjeh i osjećaj postignuća pomoći će vam da razvijete samopouzdanje. Gotovo da nema boljeg osjećaja od onoga kada ostvarite neki cilj – kako u sportu, tako i u životu. Usvajanjem dobrih navika i vježbanjem rano ujutro ostvarujete cilj aktivnog života.

FOKUSIRAJTE SE

Ranojutarnja tjelovježba omogućit će vam da se ostatak dana potpuno posvetite drugim obvezama. Iskoristite vrijeme dok vježbate i isplanirajte kako ćete provesti dan, kako biste na najbolji način iskoristili vrijeme.

Nema komentara:

Objavi komentar